PODIUM er en internasjonal kammermusikkfestival som arrangeres årlig i Haugesund i overgangen juli/august. Festivalen arrangeres for ellevte gang 25. til 29. juli 2018. 

Gjennom intime og uformelle konserter presenterer PODIUM et bredt program med alt fra tidlig musikk og romantikk til ny musikk. Tråden i programmet er musikerenes spilleglede og lyst til å utforske stadig nye musikalske uttrykk i samspill med hverandre. 

PODIUM vil være en festival hvor alle som kommer opplever noe de elsker, noe de hater og noe som overrasker. 

PODIUM ble stiftet i 2008 av Guro Pettersen og Mathias Susaas Halvorsen og var den første av sitt slag internasjonalt. Festivalmodellen spredte seg imidlertid raskt og det ble fort startet PODIUMfestivaler i Tyskland og på Island. Siden har ideén spredt seg videre, med lignende festivaler også i Nederland, Spania og Østerrike.

Festivalen mottok i 2018 støtte fra Norsk Kulturråd, Haugesund Kultur - og Festivalutvikling, Haugesund Sparebank og Rogaland Fylkeskommune. I tillegg bidrar Munor, Haugesund Billedgalleri og Steinerskolen i Haugesund med hjelp og støtte under festivalen.  

Kunstneriske ledere: Nikolai Matthews og Mathias Susaas Halvorsen

Design: Ida Gismervik

Styreleder: Bernhard Gismervik